Πρόγραμμα Erasmus+ KA101 – Κινητικότητα εκπαιδευτικών

Το πρόγραμμα αφορά στη συμμετοχή τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια από φορείς του εξωτερικού. Η μία θα γίνει στο Cervantes Training Intstitute, στην Ισπανία παρακολουθώντας το σεμινάριο “Let’s make our school more international: European Project Planning,Design, Management and Funding under Erasmus+ 2014-20” και η δεύτερη στο European Grants International Academy, στην Ιταλία, με το σεμινάριο “Digital Storytelling for GCE’.

Η επιλογή μας αυτή έγινε, βασισμένη στην πεποίθηση όλων μας ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε προγράμματα επιμόρφωσης για την απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης σχεδίων εργασίας με τη βελτίωση των γνώσεων τους για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και την πολυπολιτισμική Ευρώπη, καθώς και η επαφή τους με Ευρωπαίους συναδέλφους και τις δικές τους εκπαιδευτικές πρακτικές θα προσδώσει στο σχολείο μας την απαραίτητη ώθηση ώστε να ενισχυθεί και να εδραιωθεί η ευρωπαϊκή διάστασή του και έτσι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις
εκπαιδευτικές απαιτήσεις των μαθητών- αυριανών Ευρωπαίων πολιτών. Οι συνάδελφοι που θα επιμορφωθούν θα διευρύνουν την ομάδα του Erasmus+ του σχολείου μας θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Επιπρόσθετα, με την συμμετοχή τους στην επιμόρφωση, θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν Ευρωπαϊκά σχέδια συνεργασίας αλλά και να ενεργήσουν ως πολλαπλασιαστές και πάροχοι των αποκτηθεισών γνώσεων και στα υπόλοιπα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες εκπαιδευτικές απαιτήσεις των μαθητών τους.